Wie zijn wij?



B.D.A staat voor Belgium Diving Asse en is een CMAS duikschool. Onze club zag het levenslicht in september 1974. Wijlen Frans De Neve, Hilda Eeckhout, Alain Bontemps en Jean-Claude De Beer waren destijds de oprichters. Onder het peterschap van Roger Ghyoot werd Belgium Diving Asse in 1978 snel een volwaardige NELOS duikschool en zijn aangesloten bij de Belgische Federatie voor Onderwateronderzoek en Sport (BEFOS), de Nederlandstalige Liga (NELOS) als ook bij de wereldfederatie (CMAS).

Vanaf de start ging het ledenaantal gestaag omhoog en was de interesse groot bij de inwoners van Asse en omstreken om deze, toen zeer onbekende, en nieuwe sport te ontdekken en de clubleden en hun families waren steeds welkom op de gezellige clubduiken en verre clubreizen naar exotische oorden. De sfeer van een familiale band en vriendschap onder de leden is nog steeds voelbaar aanwezig en kenmert onze vereniging. Nieuwe leden worden steeds met open armen ontvangen en zo snel mogelijk betrokken bij jaarlijkse evenementen zoals de doopduik voor de 1ster-kandidaten, de pannenkoekenduik te Thorn, de mosselduik te Zeeland, Kerst- en Nieuwjaarsduik, een BBQ op het einde van het trainingsseizoen en natuurlijk ons spaghettifestijn waar iedereen welkom is. .

Voel jij je aangetrokken om een nieuwe wereld te verkennen, om je grenzen te verleggen of wil je de onbeschrijfelijke sensatie ervaren je vrij te bewegen in een onbekende wereld van vissen en waterplanten ? Misschien heb je dan net een nieuwe sport ontdekt !

Diepzeeduiken wordt beoefend in een kameraadschappelijk milieu waar geen naijver bestaat en waar de maatschappelijke ladder van geen belang is.

Doorheen je duikloopbaan behaal je verschillende brevetten. Deze brevetten zijn een afspiegeling van je ervaring en kennis. Hoe hoger je brevet is, hoe meer mogelijkheden je hebt: je kan met je nieuwe brevet dan bijvoorbeeld dieper duiken of als duikleider optreden.

Je kan je ook verdiepen in onderwater filmen of deelnemen aan sportieve activiteiten zoals onderwaterhockey, oriëntatie of snelheidsproeven.